Ouderportaal
Mogen wij ons even voorstellen: wij zijn groep 8!

 
 
Wij zijn een heel gezellige klas met 20 kinderen. Juf Moniek (ma/di/vr) en juf Heleen (wo/do)  geven les aan deze leuke groep.
Wij gaan een bijzonder jaar tegemoet want ons laatste jaar op deze basisschool is aangebroken! Heel spannend dus!

In november zullen de oudergesprekken plaats vinden. Daarin krijgen wij ons voorlopig schooladvies te horen. Een advies over het schoolniveau wat het beste bij ons past.
In januari zijn er veel open dagen op de middelbare scholen in de buurt. Het is heel leuk om daar naar toe te gaan, want zo krijg je een goed beeld van misschien wel jouw toekomstige school! De juffen zullen alle posters en foldertjes zichtbaar in de klas ophangen zodat wij precies weten wanneer de open dagen zijn.
In week 16 gaan we de Cito toets maken. Best spannend; drie ochtenden toetsen!  De juffen zeggen dat het best een beetje belangrijk is, maar dat het echt niet nodig is om er nachten van wakker te liggen. In de week van de Cito toets maken we de middagen een beetje extra gezellig omdat we 's ochtends al zo hard geploeterd hebben!
Na de Cito toets gaan we weer gewoon hard aan het werk. De boeken van groep 8 zijn nog niet uit!
Ongeveer na de meivakantie krijgen we uitslag van de Cito toets. Een andere juf of meester neemt dan even onze klas over en onze juf gaat dan in de juffen- en meesterkamer zitten.
Zij roept ons dan omstebeurt bij zich en vertelt de uitslag.
Na deze uitslag volgen er weer oudergesprekken.

Vóór 1 Maart moeten we echt weten naar welke middelbare school we willen gaan. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de aanmelding. De school voegt daar nog een onderwijskundig rapport aan toe.

Rond de meivakantie gaan we een begin maken met de eindmusical. Iedereen mag dan auditie doen voor zijn/ haar favoriete rol. We gaan vanaf dan lekker veel oefenen samen. Maar vóór ons grote optreden, gaan we eerst nog gezellig 3 dagen met elkaar op kamp! Daar kijken we nu al naar uit!!

 
Dit jaar staan er ook wat nieuwe vakken op het programma, zoals staatsinrichting.
Om ons nog wat beter voor te bereiden op het voortgezet onderwijs krijgen we ook wekelijks huiswerk. Dat moeten we goed bijhouden in onze agenda. Daarnaast hebben we dit jaar net als in groep 7 een spreekbeurt, een boekenkring, een nieuwskring, topo-toetsen én maken we een werkstuk.  

Ben je benieuwd naar onze groep? En wat wij allemaal doen? Houd dan deze site goed in de gaten, of kom eens gezellig onze klas binnen lopen!